Čo potrebujeme:

Na korpus

  • 150 g špaldovej múky
  • 200 g nastrúhanej mrkvy
  • 1 zrelý banán
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 200 ml sójového jogurtu
  • 3 lyžice agáve

Na krém

  • 2 ks tofu biele/natural
  • 1 zrelý banán
  • 2 lyžice agáve

Postup:

  1. V miske zmiešame nastrúhanú mrkvu, rozpučený banán a sójový jogurt.
  2. Pridáme špaldovú múku s kypriacim práškom a nakoniec agáve.
  3. Koláč nalejeme do menšieho plechu vyloženého papierom na pečenie.
  4. Pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch.
  5. Na krém spolu rozmixujeme tofu, banán a agáve. Na ešte teplý korpus natrieme krém a necháme úplne vychladiť.