Čo potrebujeme:

  • 200 g šošovica
  • 500 g zemiaky
  • 1 PL maslo
  • 1 PL sójová omáčka
  • 2 ks červená cibuľa
  • 1 KL mletá štipľavá červená paprika
  • 2 PL olej

Postup:

  1. Šošovicu namočíme na 2 hodiny do vody, potom vodu zlejeme a uvaríme do mäkka. Potom ju scedíme.
  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na polovice. Uvaríme v jemne osolenej vode do mäkka.
  3. Vodu potom scedíme, pridáme 1PL masla a ponorným mixérom rozmixujeme zemiaky do hladka.
  4. Na olivovom oleji speníme cibuľku do zlatista a pridáme scedenú a uvarenú šošovicu.
  5. Pridáme 1PL sójovej omáčky a 1KL štipľavej červenej papriky. Premiešame, orestujeme ešte 2-3 minútky a pridáme k zemiakovej kaši.
  6. Všetko ešte raz poriadne premiešame a podávame teplé ako prílohu alebo hlavné jedlo s vajíčkom.