Čo potrebujeme:
- 200 g šošovica
- 500 g zemiaky
- 1 PL maslo
- 1 PL sójová omáčka
- 2 ks červená cibuľa
- 1 KL mletá štipľavá červená paprika
- 2 PL olej
Postup:
- Šošovicu namočíme na 2 hodiny do vody, potom vodu zlejeme a uvaríme do mäkka. Potom ju scedíme.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na polovice. Uvaríme v jemne osolenej vode do mäkka.
- Vodu potom scedíme, pridáme 1PL masla a ponorným mixérom rozmixujeme zemiaky do hladka.
- Na olivovom oleji speníme cibuľku do zlatista a pridáme scedenú a uvarenú šošovicu.
- Pridáme 1PL sójovej omáčky a 1KL štipľavej červenej papriky. Premiešame, orestujeme ešte 2-3 minútky a pridáme k zemiakovej kaši.
- Všetko ešte raz poriadne premiešame a podávame teplé ako prílohu alebo hlavné jedlo s vajíčkom.