Čo potrebujeme:
- 100 g šošovica (červená)
- 1 ks cibuľa červená
- 1 ks avokádo
- 2 konzervy Tuniak Calvo v paradajkách 80 g
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL limetková šťava
- podľa chuti morská soľ
- podľa chuti korenie čierne
- petržlenová vňať
Postup:
- Šošovicu namočíme na cca 1 hod. do vody a potom uvaríme al dente.
- Avokádo prerežeme napoly, zbavíme kôstky, vyberieme dužinu a vložíme do mixéra spolu s domäkka uvarenou, dobre scedenou a vychladnutou šošovicou, polovicou cibule, cesnakom, limetkovou šťavou, korením a soľou.
- Všetky ingrediencie nahrubo krátko rozmixujeme. Do rozmixovanej zmesi zľahka primiešame ostatnú nasekanú cibuľu a tuniaka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, plátkami cibule a špirálou avokáda.