Čo potrebujeme:

  • 100 g šošovica (červená)
  • 1 ks cibuľa červená
  • 1 ks avokádo
  • 2 konzervy Tuniak Calvo v paradajkách 80 g
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL limetková šťava
  • podľa chuti morská soľ
  • podľa chuti korenie čierne
  • petržlenová vňať

Postup:

  1. Šošovicu namočíme na cca 1 hod. do vody a potom uvaríme al dente.
  2. Avokádo prerežeme napoly, zbavíme kôstky, vyberieme dužinu a vložíme do mixéra spolu s domäkka uvarenou, dobre scedenou a vychladnutou šošovicou, polovicou cibule, cesnakom, limetkovou šťavou, korením a soľou.
  3. Všetky ingrediencie nahrubo krátko rozmixujeme. Do rozmixovanej zmesi zľahka primiešame ostatnú nasekanú cibuľu a tuniaka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, plátkami cibule a špirálou avokáda.