Čo potrebujeme:

Na donuty:

  • 1 balenie tofu biele/natural
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička repkového oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 90 g špaldovej múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli

Na polevu:

  • 60 ml javorového sirupu
  • 20 g trstinového cukru
  • 1 lyžica mletej škorice

Postup:

Tofu najemno pomixujeme spoločne s medom, olejom a vanilkovým extraktom. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ a túto zmes pridáme k tofu zmesi. Dôkladne premiešame, kým nám nevznikne jednoliate cesto. Vymastený plech na donuty naplníme cestom do 3/4 objemu formičiek. Pečieme 15-20 minút pri 180°C. Donuty namáčame do javorového sirupu a obaľujeme v cukre zmiešanom so škoricou. Po pár minútach ich obalíme v druhej vrstve cukru a škorice.