Čo potrebujeme:
Na donuty:
- 1 balenie tofu biele/natural
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička repkového oleja
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 90 g špaldovej múky
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka soli
Na polevu:
- 60 ml javorového sirupu
- 20 g trstinového cukru
- 1 lyžica mletej škorice
Postup:
Tofu najemno pomixujeme spoločne s medom, olejom a vanilkovým extraktom. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ a túto zmes pridáme k tofu zmesi. Dôkladne premiešame, kým nám nevznikne jednoliate cesto. Vymastený plech na donuty naplníme cestom do 3/4 objemu formičiek. Pečieme 15-20 minút pri 180°C. Donuty namáčame do javorového sirupu a obaľujeme v cukre zmiešanom so škoricou. Po pár minútach ich obalíme v druhej vrstve cukru a škorice.