Čo potrebujeme:

  • 2 zmäknuté banány
  • 6 PL pomletých mandlí
  • 5 PL pomletých vlašských orechov
  • 5 PL jemných ovsenných vločiek
  • 5 vajíčok
  • 1/2 KL kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 3 PL hnedého cukru/medu/melasy
  • 100 g hrozienok

Postup:

Bielka oddelíme od žĺtkov, z ktorých vyšlaháme penu spolu s cukrom. Do tejto peny primiešame pretlačené banány (vidličkou), orechy, mandle, vločky, kypriaci prášok a nakoniec sneh z bielkov. Nakoniec opatrne zamiešame hrozienka. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, najlepšie úzkej a dlhej, a pečieme na 170 C asi 30 – 35 minút. Či je cesto hotové otestujeme špajdlou, ak sa na ňu cesto nelepí, koláč môžete vytiahnut z rúry. Dobrú chuť!