Čo potrebujeme:

  • 2 x bazalkové tofu
  • cca 80 g čerstvého listového špenátu
  • 400 ml sójového mlieka
  • 2 PL špaldovej múky
  • 0,5 dcl olivového oleja
  • konzerva sekaných paradajok
  • kopcovitá lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL soľ, 1 ČL čierne korenie
  • 1,5 PL trstinového cukru
  • balenie lasagní
  • čerstvá bazalka – približne 10-15 lístkov

Postup:

Tofu, cesnak a cibuľu nakrájame. Opečieme na polovici olivového oleja, pridáme paradajky z konzervy, pretlak, soľ, korenie a trochu trstinového cukru.
Povaríme na miernom plameni približne 5-10 minút. Odstavíme a pridáme listový špenát, premiešame.
pripravíme bašamel – v hrnci zohrejeme zvyšný olivový olivový olej. Pridáme múku a premiešame. Zalejeme trochou sójového mlieka, premiešame kým sa nevytvorí zmes bez hrudiek a prilejeme zvyšok sójového mlieka. Za stáleho miešania varíme, kým bašamel nezhustne-plus mínus 10 minút. Dochutíme štipkou soli a čierneho korenia.
Cestoviny navrstvíme s tofu zmesou, bazalkou a bešamelom do zapekacej misky. Pečieme pri 175°C približne 40 minút.