Čo potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 šálka uvarenej fazule
- 1 cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- rasca
- mletá červená paprika
- 2 šálky nakrájanej oranžovej tekvice
- tymián
- rozmarín
- olivový olej
- biely jogurt
Postup:
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, orestujeme. Pridáme mäso a opražíme zo všetkých strán, okoreníme, osolíme, pridáme rascu a mletú červenú papriku, premiešame. Zakryjeme a dusíme na slabom plameni domäkka. K hotovému mäsu pridáme fazuľu (môžeme použiť aj konzervovanú v slanom náleve) a prehrejeme. Tekvicu dáme do pekáča, polejeme olivovým olejom, pridáme tymián a rozmarín, soľ, premiešame a dáme piecť domäkka na 190 stupňov. Hotové servírujeme: na tanier dáme mäso s tekvicou, na to navrstvíme upečenú tekvicu a nakoniec lyžicu bieleho jogurtu. Okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.