Čo potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 šálka uvarenej fazule
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • mletá červená paprika
  • 2 šálky nakrájanej oranžovej tekvice
  • tymián
  • rozmarín
  • olivový olej
  • biely jogurt

Postup:

Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, orestujeme. Pridáme mäso a opražíme zo všetkých strán, okoreníme, osolíme, pridáme rascu a mletú červenú papriku, premiešame. Zakryjeme a dusíme na slabom plameni domäkka. K hotovému mäsu pridáme fazuľu (môžeme použiť aj konzervovanú v slanom náleve) a prehrejeme. Tekvicu dáme do pekáča, polejeme olivovým olejom, pridáme tymián a rozmarín, soľ, premiešame a dáme piecť domäkka na 190 stupňov. Hotové servírujeme: na tanier dáme mäso s tekvicou, na to navrstvíme upečenú tekvicu a nakoniec lyžicu bieleho jogurtu. Okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.