Čo potrebujeme:

  • 1 šálka fazule
  • 1 malá tekvica
  • 3 papriky
  • 3 – 4 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 4 – 5 zemiakov
  • 1 mrkva
  • zelerová vňať
  • soľ
  • čierne korenie
  • cesnak
  • rasca
  • hladká múka
  • olej

Postup:

nakrájame na kocky, papriky na rezance, zemiaky na kocky, mrkvu nahrubo nastrúhame, paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme rascu, mrkvu a orestujeme. Zaprášime lyžicou hladkej múky, opražíme. Pridáme paradajky, papriku, nakrájané zemiaky a tekvicu, podlejeme vodou a udusíme domäkka. Vložíme fazuľu, podľa potreby zriedime vývarom z fazule, ochutíme pretlačeným cesnakom a nasekanou zelerovou vňaťou. Prehrejeme. Podávame s chlebom.