Čo potrebujeme:
- 1 šálka fazule
- 1 malá tekvica
- 3 papriky
- 3 – 4 paradajky
- 1 cibuľa
- 4 – 5 zemiakov
- 1 mrkva
- zelerová vňať
- soľ
- čierne korenie
- cesnak
- rasca
- hladká múka
- olej
Postup:
nakrájame na kocky, papriky na rezance, zemiaky na kocky, mrkvu nahrubo nastrúhame, paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme rascu, mrkvu a orestujeme. Zaprášime lyžicou hladkej múky, opražíme. Pridáme paradajky, papriku, nakrájané zemiaky a tekvicu, podlejeme vodou a udusíme domäkka. Vložíme fazuľu, podľa potreby zriedime vývarom z fazule, ochutíme pretlačeným cesnakom a nasekanou zelerovou vňaťou. Prehrejeme. Podávame s chlebom.