Čo potrebujeme:

  • 200 g jarnej cibuľky (ja dávam červenú, aj dve hlávky)
  • 500 g kuracích prsíčiek
  • 150 g mrkvy
  • 350 g zeleru (dávam 500 g, je močopudný)
  • 400 g cukety,
  • 500 g brokolice
  • 1 PL oleja
  • 1 strúčik cesnaku (dávam viac)
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 400 ml nakrájaných paradajok
  • 1 viazanička petržlenovej vňate

Postup:

Cesnak a cibuľu nakrájame na jemno, mäso na trochu väčšie kocky, mrkvu, zeler, cuketu vraj nakrájať, ja strúham na veľkých slzičkách a dávam aj 1 petržlen a 1 kaleráb. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky. Na oleji opečieme cesnak, cibuľu a mäso. Dobre podusíme, zalejeme vývarom – ja nedusím dlho, potom je mäso suché a nechutí mi, a necháme zovrieť. Pridáme všetku zeleninku a necháme znovu variť cca 10 minút – zeleninke stačí a mäso je už zatiahnuté a nevysušené. Pridáme paradajky a varíme ešte 5 minút na strednom plameni. Ochutíme soľou a MČK. Môžete pridať aj zeleninový alebo natur bujón.
Krásne hustá, sýta a hlavne dobrá.