Čo potrebujeme:

  • 1 šálka fazule
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ghí (olej)
  • kurkuma
  • mletá paprika
  • mleté čierne korenie
  • korenie garam masala
  • 2 mrkvy
  • chilli
  • citrónová šťava
  • 100 – 150 ml kokosového mlieka
  • koriandrová vňať

Postup:

Fazuľu na noc namočíme. Mrkvu, cibuľu a cesnak nakrájame. Rozohrejeme ghí alebo olej, pridáme zarovnanú lyžičku korenia garam masala, trochu kurkumy, čierneho korenia, chilli, papriku, cibuľu, cesnak a orestujeme. Zalejeme vodou, vložíme scedenú fazuľu a varíme. K takmer uvarenej fazuli pridáme mrkvu, kokosové mlieko, soľ a všetko dovaríme domäkka. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a pridáme nasekanú koriandrovú vňať. Zakryjeme a necháme cca 10 minút postáť. Podávame s ryžou alebo s indickými plackami, napr. s plackami chapati.