Čo potrebujeme:

  • 400 ml červenej fazule (ak je z konzervy tak poriadne prepláchnutej vodou)
  • 2 vajíčka
  • 1⁄2 hrnčeka trstinového cukru
  • 3 PL kokosového oleja
  • 3 PL kakaa
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 jablká
  • 200 g bieleho tofu
  • 2 lyžice agáve sirupu
  • 1⁄2 hrnčeka sójového mlieka
  • 1 lyžica zemiakového škrobu

Postup:

Rúru predhrejeme na 200 stupňov. V miske zmiešame kakao, prášok do pečiva a štipku soli. V druhej miske vymiešame vajíčka, kokosový olej a cukor. Pridáme fazule a poriadne rozmixujeme na hladkú hmotu. Nakoniec zmiešame suchú a tekutú zmes.
Na druhý krém rozmixujeme tofu, sójové mlieko, agáve a škrob. Takto pripraveným krémom nepravidelne polejeme čokoládovú vrstvu a lyžičkou urobíme mozaikový vzor.
Nakoniec jablká nakrájame na menšie kúsky, ktoré na pripravené cesto rovnomerne rozložíme.
V stredne veľkom plechu pečieme koláč cca 45 minút pri 180°C.